• Akadémia "Mesiac úcty k starším"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Akadémia "Mesiac úcty k starším".

                 Naši starí rodičia píšu svoje knihy života, v nich svoje radosti i starosti, predovšetkým svoje skúsenosti a životné múdrosti a odovzdávajú ich svojim vnúčatám.

                Posledný októbrový štvrtok ich vnúčatá, žiaci našej základnej a materskej školy, potešili svojimi básničkami, pesničkami, tancom i divadielkom. Vyjadrili nimi poďakovanie za lásku a starostlivosť.

                 Zo srdca všetkým starkým prajú spolu s pedagógmi, aby bol Októbrom každý mesiac v roku, aby sme Vám vždy podali pomocnú ruku, keď ju budete potrebovať a preukazovali vďaku, lásku a úctu, ktorú si plným právom zaslúžite.

            Mgr. Stebilová

          • Dejepis inak

          • Na hodine dejepisu sa žiaci šiesteho ročníka preniesli v čase, do doby starovekého Egypta, kde sa zoznámili s jeho krásnou a veľkolepou kultúrou akými sú najznámejšie pyramídy.Vyskúšali si vlastnoručne zhotovenie sarkofágov. Získali tak nové poznatky o vládcoch Egypta - faraónoch, či o živote ľudí v tej dobe.Žiaci sa tejto tvorivej úlohy zhostili na výbornú. Takáto zážitková hodina sa žiakom veľmi páčila.

            Mgr. Marianna Rovňáková

          • Deň stromov

          • V piatok 20. októbra si žiaci 6.A, v spoločnosti lesníkov z VLM, š.p. Kamenica nad Cirochu, na hodine biológie pripomenuli význam stromov pre prírodu i pre človeka. Naučili sa poznávať dreviny rastúce v areáli školy podľa ich listov, kôry i celkového vzhľadu. V závere hodiny si každý žiak zasadil jednu drevinu a spoločne sme tak dali základ živému plotu, ktorý bude nielen skrášľovať okolie školy, ale zároveň aj zachytávať prach, tlmiť hluk, regulovať odtok dažďovej vody a zároveň vytvárať životný priestor pre rôzne druhy živočíchov. Za spestrenie vyučovania biológie ako aj za pomoc pri náročnej práci pri vysádzaní drevín ďakujeme pánovi Ing. Martinovi Brezánimu a pánovi Ing. Lukášovi Vatahovi.

            Mgr. Alena Engelová

          • Deň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

                 Jablko vnímame ako niečo úplne bežné, hoci patrí k najcennejším druhom ovocia. Sprevádza nás už  od nepamäti a prospieva nášmu zdraviu. Preto sa snažíme každoročne toto obyčajné a predsa tak  vzácne ovocie zapájať do výchovno-vzdelávacieho procesu.

                 Ani tento rok nebol výnimkou. Žiaci prvého ročníka si na pomoc pri pohybových aktivitách v telocvični prizvali predškolákov. Mali pripravené rôzne súťaže, pri ktorých ako pomôcka nechýbali sladké červené jablká. Rozhýbali sa, zabavili, zasmiali aj pochutili na jabĺčkach. Prváci s chutným ovocím pracovali aj na hodinách slovenského jazyka a matematiky. Tento deň bol príjemným spestrením pri učení sa nových písmen.

                 A ako ľudová múdrosť hovorí: Každý deň jablko, od lekára ďaleko…

            Mgr. Jana Straniaková

          • Divadelné predstavenie

          •      Starší žiaci našej školy 18. októbra 2023 navštívili Divadlo Jonáša Záborského v Prešove. Hneď pri vstupe nás privítali milé pracovníčky divadla a usadili do priestrannej sály. Do divadla nás prilákala nevšedná bláznivá komédia Zbabraná hra, v ktorej nič nešlo podľa plánu. Niesla sa v duchu pátrania po páchateľovi. Zavraždili pána na Hovershamskom panstve.

                 Návšteva divadla je považované za niečo nevšedné, čo aj patrične žiaci ocenili svojím výzorom. 

            Mgr. Škovranová

          • Týždeň zdravej výživy

          • V rámci týždňa zdravej výživy sme so žiakmi 5. - 9. ročníka pripravili výstavku jesenných plodov našich záhrad. Otvorenie výstavky bolo spojené s poďakovaním za úrodu.Ďakujeme všetkým žiakom i pedagógom, ktorí sa na príprave výstavky podieľali.

            Mgr. Alena Engelová

          • Korčuliarsky výcvik

          •    V druhom októbrovom týždni sa prváci a predškoláci zúčastnili korčuliarskeho výcviku na zimnom štadióne v Humennom. Tento kurz viedli profesionálni tréneri – hokejoví hráči, ktorí svojim špeciálnym a trpezlivým prístupom odovzdávali korčuliarske zručnosti našim žiakom. Tieto zručnosti nadobudli na rôznych úrovniach, pričom záležalo hlavne na počúvaní, rešpektovaní pokynov trénerov a úplne najviac na ich odvahe. Denne bolo vidieť ich pokroky v pohybe na ľade.

                 Každý deň kurzu bol zameraný na inú tému: Triedenie odpadu, Zdravý životný štýl, Dopravná výchova, Vesmír. Tréneri žiakov preskúšali aj vo vedomostných otázkach na dané témy.  Denne boli pripravené  zaujímavé motivačné hry, ktoré sa deťom páčili a s radosťou sa do nich vrhali. Posledný deň ukončila Zimná olympiáda, na ktorej žiaci preverili svoje zručnosti z celého týždňa v troch olympijských disciplínach. Na záver korčuliarskeho kurzu boli všetci malí korčuliari ocenení diplomom a sladkou medailou.

                 Myslím, že všetci korčuliari kurzu nadobudli dobré základy korčuľovania a je už len na nich a na rodičoch, či tieto nadobudnuté zručnosti budú naďalej rozvíjať a zdokonaľovať.

            Mgr. Jana Straniaková

          • Lesná pedagogika

          • Projektové vyučovanie v 5.A, na tému Les - lesné dreviny, obohatili v piatok 13. 10. 2023 lesní pedagógovia z VLM š.p. Kamenica nad Cirochou. Ďakujeme za ich ochotu a veľmi kvalitnú prípravu, vďaka ktorej mohli žiaci pracovať so živými prírodninami a spoznávať listnaté aj ihličnaté dreviny rastúce v našom bezprostrednom okolí.

            Mgr. Alena Engelová

          • September v znamení hudby a spevu na našej škole

          • „ Hudba je niečo fascinujúce. Jediná pieseň dokáže  spojiť srdcia

            miliónov ľudí po celom svete, pohne emóciami, inšpiruje, upokojí, rozveselí“. 

            Prvý mesiac nového školského roka  - september otvoril brány našej školy pestrou paletou  jesennej prírody, ktorá inšpirovala vyučujúcich a žiakov aj na  hodinách hudobnej výchovy. Aby sa naši žiaci po letných prázdninách tešili do školy, hodiny hudobnej výchovy boli zamerané na tvorivé dielne hudby, plné spevu, pohybu a tanca nielen v triede, ale aj v areáli školy. Žiaci 3.A a 4.A sa učili pesničku o stonožke  a tiež veselo spievali ľudové piesne. Pesničkami si nielen zlepšili náladu, ale zopakovali si  metódou CLIL aj niektoré anglické pojmy a výrazy. Hodiny hudobnej výchovy na 2. stupni sú viac zamerané na teoretické učivo a medzipredmetové vzťahy s literatúrou, dejepisom, geografiou. Avšak, aj tu sa našiel priestor na tvorivosť, pohyb, spev, inscenáciu. Pri téme o vzniku hudby a piesne si žiaci vyskúšali zábavnom formou, ako vznikala hudba rôznymi zvukmi, potleskom.

            Septembrovou hudbou, spevom ľudových a moderných pesničiek žiaci rozospievali celú školu.

            Veríme, že počas celého školského roka sa naši žiaci budú tešiť do školy na každú vyučovaciu hodinu, aby dosiahli pekné úspechy vo výchovno-vzdelávacom procese.

                                                                                                      Mgr. Marta Jančíková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou a ŠJ Kamenica nad Cirochou
        • 057/77 932 20 0948 870 444
        • Osloboditeľov 204, 067 83 Kamenica nad Cirochou 06783 Kamenica nad Cirochou Slovakia
        • 37874080
        • 2021634945
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje