• Finančná olympiáda pre budúcich ekonómov

          • Žiaci 9. ročníka sa dnes zúčastnili Finančnej olympiády organizovanej Obchodnou akadémiou v Humennom. Benefitom olympiády je možnosť získať plusové body v prijímacom konaní na OA. Medzi úspešných riešiteľov patrí aj naša žiačka Timea Vatahová, ktorá získala krásne 2. miesto. Víťazke blahoželáme a tešíme sa z jej úspechu. 

            Ing. Terkošová

          • Po stopách histórie - Košice

          •      V rámci nášho dejepisného krúžku Po stopách histórie sme sa vybrali do jedného z najkrajších miest na Slovensku, a to do Košíc.

                 Navštívili sme  Dóm sv. Alžbety, Múzeum Vojtecha Lofflera, významného maliara a sochára. Za sprievodného slova lektora, ktorý nás sprevádzal, sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o tomto významnom umelcovi, jeho živote a tvorbe. V rámci prehliadky sme nazreli aj do Pamätnej izby Vojtecha Lofflera, ktorá je súčasťou umeleckej kultúry.

                 Košice nás očarili svojou skvostnou architektúrou, bohatstvom kultúrnych pamiatok a vianočnou atmosférou, ktorú sme nasávali pri obdivovaní mesta. Ku koncu historického výletu sme sa nechali opantať vôňou vianočných trhov.

            Mgr. Marianna Rovňáková

          • Mikuláš v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v škole .

            Od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada. Po chodbách školy pobehovali najmladší žiaci, ktorí sa nevedeli dočkať príchodu Mikuláša. Všetci sa tešili na vzácnu návštevu a veru sa aj dočkali. Prišiel bez snehu a bez koča, ale spoločnosť mu robili čertíci a anjeli, ktorí priniesli plné koše dobrôt pre každú triedu. Tá si však balíčky od Mikuláša musela zaslúžiť básničkou, pesničkou i modlitbou. Mikuláš mal aj dôležitú úlohu, pretože spolu s riaditeľom školy rozdali diplomy našim šikovným ruštinárom. Nálada bola úžasná, kôš s dobrotami od Mikuláša zostal prázdny a Mikuláš sa s nami rozlúčil. Sľúbil, že sa o rok opäť vráti.

            Mgr. Gabriela Škovranová

          • Krabice plné lásky

          • Aj tento rok naši žiaci prijali výzvu s názvom: „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ Vďaka láskavosti a štedrosti rodičov a žiakov vyčaríme 63 seniorom úsmev na tvári. Presne toľko láskou naplnených krabičiek sa nám podarilo vyzbierať. Všetkým, ktorí sa do výzvy zapojili, srdečne ďakujeme!

            Mgr. Marianna Rovňáková

          • Micro:bit v pohybe

          • V posledných týždňoch sme na našej škole svedkami fascinujúceho vývoja v oblasti vzdelávania. Vďaka skvelej príležitosti, ktorú nám poskytla Enter výzva, v ktorej sme ako škola boli úspešní, sme získali finančné prostriedky na nákup moderných vzdelávacích pomôcok. Jedným z najzaujímavejších prírastkov do nášho vzdelávacieho arzenálu sú Micro:bit autíčka, ktoré využívame na hodinách informatiky v 6. a 7. ročníku.

            Micro:bit autíčka sú malé, ale výkonné roboty, ktoré poskytujú žiakom príležitosť spoznať svet programovania a robotiky. Ich jednoduchý dizajn a prívetivé užívateľské rozhranie robia z nich ideálny nástroj pre prvotné zoznámenie s programovaním. Každý žiak má príležitosť stať sa tvorcom, keď vytvára a ovplyvňuje pohyb autíčka pomocou jednoduchých programov. Žiaci majú možnosť experimentovať s rôznymi príkazmi, cyklami a podmienkami, keď vytvárajú programy riadiace pohyb autíčka.

            Micro:bit autíčka zakúpené z finančných prostriedkov Enter výzvy nám otvorili nové dvere v oblasti informatiky. Sú nástrojom nielen pre vzdelávanie v oblasti programovania, ale aj pre podporu kreativity, spolupráce a praktických zručností. Tieto autíčka nie sú len technologickými pomôckami, ale skutočným mostom medzi teóriou a praxou, čo robí výučbu informatiky ešte vzrušujúcejšou a prístupnejšou pre našich žiakov. Sme vďační za možnosť, ktorú nám Enter výzva poskytla, a tešíme sa na ďalší rozvoj informatiky na našej škole.

                                                                                                                                  Ing. Terkošová

          • Hodiny NEJ v triede VIII.A počas mesiaca november

          • Žiaci VIII.A triedy sa na hodinách nemeckého jazyka venovali tematickému celku “Essen und Trinken“. Vyskúšali si situačnú a inscenačnú metódu vyučovacieho procesu a zahrali sa na predajcu a zákazníka v raňajkovom bistre. Hodiny si oživili aj prípravou stánkov obsahujúc ich stravovacie návyky, hlavne raňajky a desiatu, ktoré následne opísali. Žiaci pristúpili k zážitkovému učeniu kreatívne a priniesli si rôzne potraviny, nápoje, kuchynské pomôcky a typické pokrmy pre nemecky hovoriace krajiny. Na upevňovanie učiva žiaci vytvorili a predstavili svoje projekty, aktívne si zopakovali slovnú zásobu s využitím interaktívnej platformy Wordwall vo forme didaktických hier a na evalváciu alebo získanie spätnej väzby si zahrali Kahoot kvíz. Cieľom týchto hodín bolo zlepšiť si jazykové schopnosti z nemeckého jazyka s využitím aktivizujúcich metód, prístupov a digitálnej technológie vo výchovno-vzdelávacom procese.

            Mgr. Miriam Makara Ďuričková

          • Krajské kolo súťaže Ruské slovo

          • „Povolanie je bez pochýb zasiate do sŕdc mnohých mladých,

                                                                             len čaká na vhodnú príležitosť, aby mohlo vyklíčiť.“

                                                                                                                                                             

                 V piatok sme všetci privítali december, ktorý sa  nesie v  znamení  Adventu a najkrajších sviatkov v roku – Vianoc. V týchto dňoch sa už vybral na cestu s darčekmi pre deti aj sv. Mikuláš.  No a v piatok 1. decembra naši usilovní žiaci potešili všetkých tiež pekným darčekom, a to umiestnením sa na víťazných priečkach  18. ročníka krajského kola súťaže  „Ruské slovo“ v prednese pôvodnej a vlastnej tvorby v ruskom jazyku. V tomto školskom roku téma súťaže  „Svet povolaní“ oslovila 48 účastníkov základných a stredných škôl Prešovského kraja. Táto súťaž je registrovaná na Ministerstve školstva SR a jej poslaním je prehĺbiť záujem žiakov aj o štúdium ruského jazyka cez dialóg kultúr, rozvíjať tvorivosť a estetické cítenie, komunikačné a interpretačné zručnosti  žiakov.

             Našu školu úspešne reprezentovali 3 žiaci:

            1. Jasmína Mažeriková – 4.A  v 1.kategórii v prednese poézie – 1.miesto

            2. Peter Terkoš – 7.A – v 2.kategórii  v prednese poézie /vlastná tvorba/ - 1.miesto

            3. Peter Boňko  - 8.A – v 2.kategórii v prednese prózy – 2.miesto.

                 Všetkým trom žiakom blahoželáme. Tiež im patrí pochvala a poďakovanie. Jasmínke a Petríkovi prajeme veľa úspechov na celoslovenskom kole.

                                                                                                                                                           Mgr. Marta Jančíková

          • Úspech vo viacboji

          • Aj v tomto školskom roku sa niektorí naši žiaci zúčastnili sútaže okresného kola vo viacboji (člnkový beh, šplh, hod loptou, skok do diaľky). Všetci si počínali veľmi dobre, no pekne 3. miesto vybojoval medzi prvákmi iba Adam Piškanin.

            Mgr. Peter Holp

          • Triednická hodina na ľade

          • Jednou z dôležitých kompetencií triedneho učiteľa je vytvárať pozitívnu klímu v triede. Preto sa triedne pani učiteľky 6.,7. a 9. ročníka so svojimi žiakmi rozhodli v rámci triednickej hodiny navštíviť humenský zimný štadión. Takto spoločne strávený čas sa rozhodli využiť efektívne, a to diskusiou o vhodnom správaní, zdravom životnom štýle a o dôležitosti vytvárania dobrých vzájomných vzťahov medzi spolužiakmi.

          • Pasovanie prvákov

          • Dnešný deň, 27.11.2023, bol pre žiakov prvého ročníka výnimočný. Predstavili sa milým programom, v ktorom recitovali, spievali, tancovali a hrali divadlo. Predviedli, čo všetko sa v škole za doterajší čas naučili.  Podľa potlesku bolo jasné, že sa im vystúpenie vydarilo. Prítomní rodičia a starí rodičia boli na svoje ratolesti hrdí. Svojou zásluhou boli slávnostne pasovaní za žiakov kamenickej základnej školy. Triedne učiteľky sa z nich tešia a prajú im veľa síl a chuti do ďalšej práce.

            triedne pani učiteľky 1.A a 1.B

             

          • Desiata bez obalu

          • V roku 2020 EU27 vyprodukovala celkovo 79,3 milióna ton odpadov z obalov, čo je 177 kg na osobu, a preto hlavnou témou kampane Európskeho týždňa znižovania množstva odpadu sú obaly. Aj naša škola sa aktívne zapojila a v piatok 24. 11. si žiaci svoje desiate zabalili do znovu použiteľných obalov a fliaš. Týmto činom sme poukázali na dôležitosť ochrany životného prostredia a aplikáciu ekologického správania do každodenného života.

            Mgr. Rovňáková

             

          • Projekt Maják

          • Na hodinách informatiky žiaci 6. ročníka programovaním Micro:bitov vytvorili policajný maják. Žiaci si týmto projektom zdokonalili svoje programovacie zručnosti. V závere hodiny všetci žiaci rozsvietili tabletovú miestnosť blikajúcimi led pásikmi. 

            Ing. Terkošová

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Zážitok s drogou je krátky, utrpenie, ktoré spôsobí, trvá po celý život“

             

            Od 13.11. do 16.11.2023 na našej škole sa uskutočnila kampaň „Európsky týždeň boja proti drogám“, cieľom ktorej bolo osloviť a informovať žiakov o nebezpečenstve rôznych nástrah dnešnej modernej doby, a to:  nevhodné webové  stránky na sociálnych sieťach a závislosť na mobiloch, nebezpečenstvo a škodlivosť užívania energetických nápojov, alkoholu, fajčenia a iných návykových látok. Hlavnou myšlienkou bola aj podpora zdravého životného štýlu.

             13. novembra v rozhlasovom okienku otvorili kampaň moderátori z 8.A Peter Dudy a Juraj Tokár, ktorí boli zároveň aj koordinátormi preventívnych aktivít počas celého týždňa.

             

                   V spolupráci s Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Humennom a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Humennom pre všetkých žiakov našej školy boli usporiadané preventívne aktivity a besedy. Výber týchto aktivít korešpondoval aj s vekovou kategóriou žiakov. Pre žiakov I. stupňa boli zrealizované besedy o hygiene a zdravom životnom štýle. Žiaci II. stupňa sa zúčastnili besied a aktivít na témy: „Prevencia užívania drog a trestnoprávna zodpovednosť“, „Čo je droga?“, „Škodlivosť  fajčenia a alkoholu“.

            Ako preriezovú tému o škodlivosti užívania drog zakomponovali do vyučovacích hodín všetci vyučujúci, vychovávateľky v ŠKD a veľmi prínosné boli aj pani asistentky. Na hodinách telesnej výchovy a v záujmovom útvare  „Loptové hry“ sa žiaci zúčastnili športových turnajov pod heslom „Zober loptu, nie drogy!“

            Veľkú pochvalu si zaslúžia žiaci zo 4.A, ktorí  príjemne prekvapili vlastnou tvorbou – básničkami na tému  „Stop drogám“  a tiež aj žiaci 7.A a 8.A , ktorí sa prezentovali svojimi výtvarnými prácami. Chválime aj iniciátivu  žiačok zo 7.A Dorotky Mažerikovej, Bianky Labancovej, Timejky Šedzmákovej a Sofie Rosíkovej, ktoré zorganizovali zábavné športové aktivity pre žiakov 1. a 2. ročníka.

            21. novembra bola našimi moderátormi vyhodnotená kampaň „Týždeň boja proti drogám“ v školskom rozhlasovom okienku.

            Potešujúce je, že naša škola plní svoje poslanie, a to tým, že podporuje vo výchovno-vzdelávacom procese všestranný osobnostný rozvoj žiakov, ich nadanie a tvorivosť, zdravý duševný a telesný vývoj.

             

             

                                               Koordinátor primárnej prevencie drogových závislostí

                                               Mgr. Marta Jančíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň boja proti drogám.

          • BUBNOVAČKA 2023

          • V pondelok 20. 11. 2023 v čase od 10.00 do 11.00 tisíce detí i dospelých na Slovensku a Čechách spoločne bubnovali, aby upozornili dospelých na dôležitosť ochrany detí pred násilím.

            Podujatie“ Bubnovačka“ sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky. Hlavnou myšlienkou podujatia je „Aby bolo deti lepšie počuť, pretože hlas detí je dôležitý“.

            V našej škole sa snažíme predchádzať nepeknému správaniu a ochrániť každého, komu

            niekto ubližuje. Aby sme dali najavo, že netolerujeme žiadne násilie, zapojili sme sa aj v tomto roku do „Bubnovačky“ a zverejnením videozáznamu z tejto aktivity prezentujeme našu podporu hlavnej myšlienke i samotnému podujatiu.

            Mgr. Engelová

          • Hra - neodmysliteľná súčasť detského sveta

          •      Dňa 16.11.2023 sa v našom ŠKD uskutočnilo zábavné popoludnie s názvom Šarkaniáda. Na úvod sme sa snažili o vytvorenie jesennej pohody formou Šarkan v nás.

            ... a s radostným nasadením sme plnili ďalšie úlohy jesenného popoludnia: Hľadaj strateného šarkana so sladkou odmenou, s ktorou sa žiaci dokázali úprimne podeliť a vyjadriť tak svoju detskú spolupatričnosť, empatiu.

            Nakresli si svojho šarkana s využitím detskej kreativity.

            Najdlhší šarkaní let, po ktorom si naši najmilší zaslúžili aj peknú "šarkaniu" medailu. 

            ​​A ako vidíme, aj dospeláci sa vedia baviť...

             

            "Dobrý vychovávateľ učí deti hru hrať tak, že hrá aj on."​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Užili sme si kopec zábavy a nezabudnuteľných zážitkov. Klubkáči, tešte sa, so zasneženými vločkami Vás čaká aj ďalšie prekvapenie, o ktoré sa postarajú Vaše úžasné vychovávateľky, spolu s vždy usmiatymi asistentkami Katkou a Beátkou. 

            vychovávateľky ŠKD

          • Návšteva hvezdárne

          •      Naši štvrtáci navštívili 15.11.2023 hvezdáreň v Humennom. Bola to pekná, výchovno-vzdelávacia bodka za štvrtáckou prírodovednou témou VESMÍR. V škole na hodine prírodovedy svoje poznatky o vesmíre zhmotnili žiaci do svojich projektov. Zhotovili si pekné makety slnečnej sústavy, poniektorí slnečnú sústavu nakreslili. Následne každý z nich svoj projekt predstavil a odprezentoval.

                 Vo hvezdárni si žiaci sústredene vypočuli a doplnili si informácie o vesmíre. Dozvedeli sa aj o svetelnom znečistení oblohy, čo bolo pre nich veľmi zaujímavé. Všetkým sa návšteva veľmi páčila, na svoje zvedavé otázky o vesmíre dostali aj odpovede a v závere prednášky nás pozvali do Astronomického observatória na Kolonickom sedle.

             

                                                                                                                            Mgr.Stebilová

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou a ŠJ Kamenica nad Cirochou
      • 057/77 932 20 0948 870 444
      • Osloboditeľov 204, 067 83 Kamenica nad Cirochou 06783 Kamenica nad Cirochou Slovakia
      • 37874080
      • 2021634945
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje